Klussen

Loodgieter Amsterdam

Loodgieter Amsterdam steeds professioneler

De installatiebranche in Nederland kent een groot aantal MKB-ers en zelfstandigen. Ook de kleine zelfstandige loodgieter die werkzaam is in de regio Amsterdam krijgt steeds vaker te maken met opdrachtgevers die selecteren op basis van ervaring, kwaliteit en een uitstekende staat van dienst. Voor de consument die niet op de hoogte is van de kwaliteitsslag die de loodgieters- en installatiewereld de laatste jaren heeft gemaakt, wordt het steeds moeilijker en ondoorzichtiger om een beslissing te nemen. Om de juiste vakman te selecteren na het intypen van de zoekterm ‘loodgieter Amsterdam’ moet u toch iets meer weten over alle kwaliteitseisen die er tegenwoordig bestaan. Als een Amsterdamse loodgieter is aangesloten bij een branchevereniging, betekent dat deze betere service verleent of hoe zit dat? Kan ik beter een loodgieter in Amsterdam selecteren die specialist is of die meerdere diensten aanbiedt? De consument begint meestal zijn zoektocht op het internet. En misschien is het dan handig om het woud van keurmerken en kwaliteitsrichtlijnen eens onder de loep te nemen zodat u het selectieproces wat beter begrijpt en u een betere keuze kunt maken.

“Wij waren op zoek naar een ervaren loodgieter Amsterdam en kregen via Nederlandsetopsites.nl in ieder geval een goed selectiecriterium in handen”

Loodgieter Amsterdam met keurmerken en aangesloten bij brancheorganisatie UNETO-VNI

Meestal staat op de site van een Amsterdamse loodgieter aangeven of deze is aangesloten bij de hierboven genoemde brancheorganisatie. Het voordeel hiervan voor de particulier is dat UNETO beschikt over een onafhankelijke geschillencommissie waar u kunt aankloppen mocht het werk niet volgens uw wensen zijn opgeleverd of als er mankementen ontstaan. Ook kunt u daarna nog gaan selecteren op loodgieters in Amsterdam die over een ‘KOMO proces certificering’ beschikken. Dit houdt in feite in dat de loodgieter werkt geheel volgens de regels van het bouwbesluit. Ook het gebruik van producten met KOMO-keurmerken behoort dan standaard tot de gereedschapskist van de desbetreffende loodgieter. En dan bestaat er nog zoiets als de VCA-certificering. Een VCA gecertificeerde Amsterdamse loodgieter werkt volgens de wettelijk vastgestelde eisen op het gebied van milieu en veiligheid. Denk bijvoorbeeld aan het op een juiste wijze afvoeren van afval naar een Amsterdamse milieustraat.

VCA-certificatie loodgieter Amsterdam

VCA-certificatie is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico in een risicovolle omgeving, het staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu. Veel installatiebedrijven en loodgieters in de regio Amsterdam beschikken over dit kwaliteitskeurmerk. Het geeft in ieder geval aan dat deze Amsterdamse loodgieter de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen in acht neemt. U merkt het al, loodgieteren is tegenwoordig meer dan het monteren van een rubbertje op de kraan. Je moet heel wat in je mars hebben om als professionele loodgieter aan de gang te gaan.

Eerlijkheid – waarom niet VCA-gecertificeerd?

Het kan best mogelijk zijn dat een professionele loodgieter (nog niet) beschikt over zo’n VCA-certificaat. Tijdens onze zoektocht naar een loodgieter Amsterdam kwamen wij terecht op diverse sites die, als er geen sprake was van aansluiting bij UNETO of geen sprake was van VCA certificering, wel werd verteld waarom daarvoor (nog niet) gekozen was. Dit gaat om kleinere bedrijven of zelfstandigen die nog in het proces zijn om deze certificering te behalen.

Categories: Klussen, Loodgieters